{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Wizz air ръчен багаж какво мога да нося?

Wizz air ръчен багаж какво мога да нося: При пътуване с Wizz Air, има следните ограничения за ръчен багаж:

Един багаж, който да се вмести под седалката пред вас с размери до 40 x 30 x 20 см (включително дръжките и колелата)
Алтернативно, можете да носите един по-голям багаж с размери до 55 x 40 x 23 см, който да се постави в кабината над главата ви, но за това ще трябва да заплатите допълнително.

Когато пътувате с Wizz Air, можете да носите в ръчния си багаж:

  • Лаптоп или таблет
  • Малка дамска чанта, мъжка портфейл или раница, която да се вмести под седалката пред вас
    Дрехи и други лични вещи, които ви са необходими по време на полета
  • Не забравяйте, че течности, гелове и други подобни предмети, трябва да бъдат опаковани в специални кутии, които отговарят на международните правила за сигурност на полетите. Ограниченията за течностите в ръчния багаж са максимум 100 мл на опаковка, като всички опаковки трябва да бъдат поставени в една прозрачна пластмасова чанта с обем до 1 литър.

Wizz air ръчен багаж забранени неща

При пътуване с Wizz Air има някои забрани за предмети, които не могат да бъдат носени в ръчния багаж. Тези предмети включват:

  • Остри предмети като ножове, ножчета, бормашини, метални или стъклени контейнери и други подобниОгнестрелни оръжия и експлозивни вещества
  • Леснозапалими и токсични материали
  • Възпламеними газове и течности
  • Радиоактивни материали
  • Киселини и отровни вещества

Всички предмети, които не отговарят на международните правила за сигурност на полетите, не могат да бъдат носени в ръчния багаж и трябва да бъдат пакетирани в регистриран багаж или да бъдат оставени вкъщи.

Цигари в ръчен багаж wizz air

Всички форми на пушене, включително и електронните цигари, забранени са на борда на самолета. Това е защото те могат да представляват риск за пожар на борда на самолета. Освен това, ако имате запалка или кибрит, те трябва да бъдат опаковани в регистриран багаж, а не в ръчния багаж.

Луканка в ръчния багаж визер

При пътуване с Wizz Air можете да носите луканка в ръчния си багаж, но е важно да знаете, че храната трябва да отговаря на определени изисквания за безопасност. Храната в ръчния багаж трябва да бъде пакетирана така, че да не предизвика вреди за другите пътници или да замърси други багажи. Освен това, някои видове храна могат да бъдат забранени във възможността на местните органи за сигурност на полета. Поради това, ако сте несигурни дали може да носите луканка в ръчния си багаж, се препоръчва да се свържете с Wizz Air предварително, за да получите яснота по въпроса.

Как се мери ръчен багаж визер

За да се мери ръчният багаж в Wizz Air, трябва да се използва щанда за измерене багаж на визер, който може да се намери на летището. Обикновено този визер щанда за багаж се намира в близост до гейта, от който ще започне полетът ви.

За да измерите ръчния си багаж, поставете го в отделението на визера. Уверете се, че колелцата и дръжката на чантата не стърчат извън отделението на визера. След това проверете дали багажът ви отговаря на размерите, които са позволени от Wizz Air за ръчен багаж.

За Wizz Air, размерът на ръчния багаж трябва да е не повече от 40 x 30 x 20 см, включително дръжките, джобовете и колелцата. Ако багажът ви отговаря на тези размери, то той се счита за ръчен багаж и може да бъде носен на борда на самолета, без да трябва да бъде платено допълнително такси за регистриран багаж.

Ако багажът ви надвишава размерите за ръчен багаж, той трябва да бъде регистриран като регистриран багаж и да бъде платена допълнителна такса. Поради това е важно да се уверите, че размерите на ръчния си багаж са правилни, за да избегнете ненужни разходи.

 

Wizz air ръчен багаж какво мога да нося

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!