{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

British Airways

British Airways: Националната авиолиния на британците възниква след обединяването на четири по-малки британски превозвачи по инициатива на правителството на Маргарет Тачър през 1987 година. Главната база на авиокомпанията стават летищата Лондон Хийтроу и Лондон Гетуик. Авиолинията обслужва международните, междуконтинентални и вътрешни полети, а също така и карго превози. По броя на дестинациите и количеството превозени пасажери принадлежи към най-големите пътнически авиокомпании в света.

British Airways Discount, an AARP Member Benefit

BA е една от малкото авиолинии, които могат да се похвалят с притежаването на собствен терминал. На летище Хийтроу се намира построеният от British Airways и открит от английската кралица Терминал номер 5, който функционира от 2008 година. Първите дни на работа на терминала не носят на авиокомпанията добри рецензии, зле изпробваната багажна система не функционира добре и това довежда до закъснения и дори до отменяне на полетите. Понастоящем обаче терминалът работи като часовник, а пътниците са доволни.

British Airways принадлежи към партньорската система OpenSkies и подпомага работата на превозвачите от ROA (Comair) и Дания (SunAir). Допълнително авиокомпанията е съдружник в авиолиниите Flybe, Eurostar и Iberia Airlines.

Flight to success: British Airways' 20 resolutions for 2020

Авиофлотата на British Airways

В рамките на авиофлотата на British Airways досега летяха преди всичко боинги, а в момента тяхното място заемат еърбъси, но все пак боингите продължават да са силна група от машини, превозващи пътници по всички видове маршрути. В състава на флотата влизат еърбъсите A318, A319, A320, A321 и A380, а също така и боингите 737-300, 737-400 и 737-500, 747-400, 757-200, огромните боинги 767-300ER както и 777-200, 777-200ER, 777-300ER, 787-8 и 787-9. Боинг 777 притежават в своята оферта всичките споменати четири класи полети, в останалите самолети можем да разчитаме на три, две или една класа във вътрешните полети. Средната възраст на машините е 11 години.

На борда на British Airways полети

В самолетите на British Airways има в зависимост от модела на машината три класи на полет – първа, бизнес, икономична премиум и обикновена икономична. Първа класа означава лукс, понеже освен типичните за тази класа удобства такива като по-голямо пространство, разтегателно кресло до хоризонтална позиция като легло и пълна оферта от развлечения, ще намерим също така дизайнерски предмети и изискано меню.
Бизнес-класата се предлага във две версии : световна (Club World) и европейска (Club Europe).

По време на полетите на дълги разстояния имаме възможност да ползваме удобства подобни на тези предлагани от първа класа, а по време на полетите по Европа можем да разчитаме на по-голямо пространство, добра храна и на благоприятни условия за отдих и работа.

В рамките на икономичната класа можем да изберем две версии: премиум (World Traveller Plus) и две версии на икономичната класа за полети по Европа и межуконтинентални полети.

Офертата на икономичната класа премиум обхваща 70 летища, а нейното главно предимство представлява малко по-голямото пространство отколкото в обикновената икономична класа, по-голяма дискретност и релакс. В обикновената икономична класа можем да разчитаме на мило обслужване, храна и безплатни закуски и напитки.
Голямо предимство на авиокомпанията е използването на най-големите летища на света, благодарение на което не е необходимо да се грижим за трансфер между летището и населеното място, до което пътуваме.

Самолетните билети на British Airways

British Airways притежава в соята оферта много и интересни дестинации. На борда на британския превозвач ще стигнем до Африка, Азия, Австралия, двете Америки и до почти всички страни в Европа. В Африка имаме на разположение 13 страни начело с Мавриций, РЮА и Тунис. В Южна Америка имаме две посоки: Аржентина и Бразилия. Северна Америка това са не само САЩ с 18 града, но също така Канада (4 града) и Мексико.

В източна посока ще стигнем до Австралия (Сидни) и до азиатските летища (13 дестинации в различни краища на континента). Ако се отправяме на почивка на Карибските острови, то British Airways може да ни възхити със своята оферта състояща се от 10 страни в този район начело с Каймановите, Бермудските и Бахамските острови. В Европа цветовете на British Airways можем да видим на почти всички по-големи летища, в това число Гибралтар, Албания и четири града в Полша (Краков, Гданск, Варшава и Познан).

British Airways Sofia контакти

За да се свържете с British Airways в София, можете да използвате следните контактни данни:

Адрес:
бул. Цариградско шосе 115Н, етаж 6
София 1784, България

Телефон:
+359 2 921 01 66

Работно време:
Понеделник – петък: 09:00 – 17:00

Можете също така да посетите уебсайта на British Airways за повече информация и въпроси.

British Airways полети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!