{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Летище София

Летище София (IATA код: SOF, ICAO код: LBSF) е основното международно летище на България, разположено на около 10 км източно от столицата София. Той служи като основен център за България Ер, както и за няколко други авиокомпании като Wizz Air, Ryanair и Lufthansa.

Летището разполага с два терминала: Терминал 1, който се използва за нискотарифни превозвачи, и Терминал 2, който се използва за всички останали авиокомпании. Терминал 2 е открит през 2006 г. и има капацитет от приблизително 4,5 милиона пътници годишно, докато Терминал 1 има капацитет от приблизително 1,8 милиона пътници годишно.

Летище София

 

Летище София разполага с набор от съоръжения за пътниците, включително безмитни магазини, ресторанти, кафенета и барове. На разположение има и няколко банкомата и обменни бюра, както и поща, аптека и пункт за първа помощ. За пътуващите по работа летището предлага бизнес салон с безплатен Wi-Fi, вестници и освежителни напитки.

Sofia Airport is a 3-Star Regional Airport | Skytrax

Възможностите за транспорта летище София

От гледна точка на транспорта има няколко възможности за придвижване от и до летище София. Най-често срещаният метод е с такси, като няколко таксиметрови компании са на разположение извън двата терминала. Друга възможност е с обществен транспорт, с автобусни линии 84 и 384, свързващи летището с центъра на града. Освен това на Терминал 2 има метростанция, която осигурява лесен достъп до други части на града.

Като цяло летище София е модерно и добре оборудвано летище, което служи като основен транспортен възел за България и региона. С набор от съоръжения и удобни възможности за транспорт, това е чудесен избор за пътници, които летят до или от България.

Разписание на полетите на летище София

Летище София е най-голямото летище в България, служещо като основен център за националния превозвач на страната България Ер. Той извършва полети до широка гама от дестинации, както в рамките на Европа, така и извън нея. Ако планирате да пътувате до или от летище София, важно е да имате представа за разписанието на полетите, за да можете да планирате пътуването си според него.

Bulgaria's Sofia Airport plans to move all commercial flights to Terminal 2 – The Sofia Globe

Разписанието на полетите от летище София подлежи на промяна, така че винаги е добра идея да се консултирате с летището или вашата авиокомпания за най-новата информация. Въпреки това, към април 2023 г., ето грубо ръководство за полетите, излитащи от и пристигащи на летище София:

Вътрешни полети от летище София:

Bulgarian Air изпълнява няколко полета на ден от летище София до Варна и Бургас.
Има и няколко полета на ден до дестинации в България като Пловдив и Стара Загора

Европейски полети от летище София:

Няколко европейски авиокомпании предлагат редовни полети от София до големи градове на континента, включително Лондон, Париж, Берлин, Амстердам, Мадрид, Рим, Атина и много други.
Повечето от тези полети се изпълняват ежедневно, въпреки че някои може да се изпълняват само няколко пъти седмично.

Международни полети от летище София:

Летище София предлага и полети до по-далечни дестинации, включително Близкия изток, Африка, Азия и Северна Америка.
Тези полети обикновено се извършват по по-рядък график, вариращ от няколко пъти седмично до веднъж месечно, в зависимост от дестинацията.
Заслужава да се отбележи, че разписанието на полетите от летище София подлежи на промяна поради различни фактори, включително метеорологични условия, поддръжка на летището и разписания на авиокомпаниите. Затова винаги е добра идея да се консултирате с летището или вашата авиокомпания за най-новата информация, преди да пътувате.

В заключение, ако планирате да пътувате до или от летище София, важно е да имате представа за разписанието на полетите, за да можете да планирате съответното пътуване. Въпреки че горната информация предоставя общо ръководство за полетите, излитащи от и пристигащи на летище София, важно е да се консултирате отново с летището или вашата авиокомпания за най-новата информация.

Заминаващи летище софия

Летище София служи като основен център за България Ер, както и за други авиокомпании като Wizz Air, Ryanair и Lufthansa. Летището извършва полети до широка гама от дестинации, както в Европа, така и извън нея.

Ако излитате от летище София, важно е да пристигнете на летището поне 2-3 часа преди планирания час на излитане, за да имате възможност за чекиране, проверка за сигурност и качване на борда. Можете да проверите часовете на излитане на вашия полет или на уебсайта на летището, или като се свържете с вашата авиокомпания.

Ето някои от дестинациите, до които можете да летите от летище София:

Вътрешни полети: Летище София извършва няколко полета на ден до Варна и Бургас, както и други дестинации в България като Пловдив и Стара Загора.

Европейски полети: Летище София предлага редовни полети до големи градове в Европа, включително Лондон, Париж, Берлин, Амстердам, Мадрид, Рим, Атина и много други. Повечето от тези полети се изпълняват ежедневно, въпреки че някои може да се изпълняват само няколко пъти седмично.

Международни полети: Летище София предлага и полети до дестинации по-далеч, включително Близкия изток, Африка, Азия и Северна Америка. Тези полети обикновено се извършват по по-рядък график, вариращ от няколко пъти седмично до веднъж месечно, в зависимост от дестинацията.

Заслужава да се отбележи, че часовете на излитане на полети от летище София подлежат на промяна поради различни фактори, включително метеорологични условия, поддръжка на летището и разписания на авиокомпаниите. Затова винаги е добра идея да проверите отново часа на излитане на летището или вашата авиокомпания, преди да пътувате.

| Полети летище софия | Разписание летище софия
| Пристигащи летище софия | Полетна информация летище софия | Проследяване на полети летище софия
Пристигащи летище софия терминал 1 | Пристигащи летище софия терминал 2

Летище София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!