{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Забраната на пушенето при пътуване

Тютюнопушенето е проблем с широко обществено значение. Забраната на пушенето в заведенията и на обществени места повдига широки полемики доколко този акт не е дискриминационен и дали няма да доведе до отлив на клиентите на заведенията.

На тази плоскост се сблъскват двете гледни точки – на пушачи и непушачи, като всяка от страните яростно и категорично отстоява тезите си. Проблемът с цигарения дим засяга редица страни. Така например Австрия приема през 2007 г. забрана за пушене на обществени места.

По-късно, през 2009 г. австрийското законодателство постановява, че всички барове, дискотеки, кръчми, ресторанти и т.н., които заемат над 80 кв.м. застроена площ следва да обособят отделни помещения за пушачи и непушачи. По-малките заведения имат право на избор – да разрешат или забранят тютюнопушенето в тях.

Въпреки приетите наредби обаче те все още остават в сферата на добрите пожелания. Данни от проведени изследвания показват, че 47% от австрийците са пушачи. За сравнение – във Великобритания техният процзент е далеч по-малък – 22%.

Проблемите с цигарения дим са двояки – от една страна те са свързани с опасностите, които той крие за здравето на хората и за развитието на различни заболявания, а от друга – с опазването на природната среда.

Кой не би желал да се потопи в неповторимата традиционна атмосфера на Австрия или да изпие питие в някое от заведенията й, без при това да е принуден да търпи цигарен дим.

Испания забранява алкохола по плажовете

С подобен род проблеми, макар и от друго естество се сблъска и Испания, която бе принудена да забрани използването на алкохол по плажовете на Палма де Майорка.

Испанските плажове, едни от най-предпочитаните като място за летуване, се превръщат в средище за алкохолен туризъм и испанската страна е принудена да реагира, за да не доведе ескалацията на този проблем до отлив на туристи.

Изборът на място за почивка започва още с приключването на предната ваканция, а неговата привлекателност се определя от множество фактори. Избягването на пушенето на обществени места и алкохола по плажовете са сред мерките, които трябва да бъдат предприети, за да станат курортите още по-атрактивни.

Това, в съчетание с достъпността им и редовните полети до тях, както и евтините самолетни билети, предлагани от нискотарифните авиокомпании би генерирало далеч по-големи приходи от туризма, отколкото от продажбата на цигари и алкохол.

Забраната на пушенето при пътуване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!