{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

София залцбург полети и самолетни билети

София залцбург полети: Има пряки полети от летище София до Залцбург, които предлагат авиокомпании като Austrian Airlines, Wizz Air и други. Времето за полет обикновено е около 1 час и 30 минути. Можете да резервирате билети за полетите онлайн или чрез туристически агенции. Предвидете нужния времеви интервал, за да пристигнете на летището в София поне 2 часа преди излитане и съобразете времето за трансфер до крайната си дестинация в Залцбург. Проверете всички необходими документи и следвайте всички инструкции на авиокомпанията и летищните служители за безопасно пътуване.

София залцбург автобус

София залцбург полети и самолетни билети
София залцбург полети и самолетни билети

Можете да пътувате от София до Залцбург с автобус, като трябва да имате предвид, че това е по-дълъг начин за пътуване. Обикновено има превозвачи, които осъществяват автобусни линии между двете града. Времето за пътуване може да варира в зависимост от превозвача и от времето за пресичане на границата. Често пъти пътуването може да отнеме около 10 часа или повече. Важно е да проверите графика на автобусните линии и да резервирате билети предварително. Също така, предвидете нужния времеви интервал, за да пристигнете на автогарата преди тръгването на автобуса.

София залцбург км

Разстоянието между София и Залцбург е около 1100 километра по права линия. Това обаче може да се различава в зависимост от маршрута, който ще изберете и в зависимост от препятствия като границите, планините и други. Ако пътувате с автомобил, може да има различни пътища, които да изберете, но обикновено пътуването ще отнеме между 10 и 12 часа, в зависимост от условията на пътя.

Чартърни полети от залцбург

В Залцбург има различни туристически агенции и авиокомпании, които предлагат чартърни полети до различни дестинации по света. Чартърните полети обикновено се осъществяват по специална заявка от туристически агенции или групи от пътници. Те могат да предложат удобства като персонализирано обслужване, по-малко редове на опашките и по-голяма гъвкавост в графика на полетите. Можете да проверите със съответните туристически агенции или авиокомпании за възможностите за чартърни полети от Залцбург.

София залзбург
София залзбург

София-залцбург маршрут

Маршрутът от София до Залцбург може да се извърши по няколко начина, в зависимост от предпочитанията ви и от транспортните възможности. Един от най-често използваните начини за пътуване е с автомобил, като се следва пътната мрежа през Сърбия, Унгария и Австрия. Можете да използвате и обществен транспорт като автобус или влак, като това може да отнеме повече време и да има нужда от промяна на транспорта в други градове. Алтернативно, можете да ползвате самолет, като има редовни полети от летище София до летище Залцбург. В зависимост от начина на пътуване, времето за пристигане може да варира, като обикновено това може да отнеме от 8 до 10 часа.

София залцбург влак

За съжаление, няма директни влакове от София до Залцбург. Обикновено, за да стигнете до Залцбург с влак, трябва да преминете през границата на Сърбия и Унгария и да преседнете няколко пъти по пътя. Една опция е да се пътува от София до Будапеща с нощен влак, след което да се преседне на друг влак, който ще отведе до Залцбург. Времето за пристигане може да е около 15 часа. Втората опция е да се ползва комбинация от влак и автобус през Сърбия и Унгария, след което да се преседне на влак, който ще води до Залцбург. Разписанията и маршрутите на влаковете и автобусите могат да бъдат проверени на сайтовете на националните железници и автобусни превозвачи в съответните държави.

Виена залцбург влак

Пътуването от Виена до Залцбург с влак е възможно и е доста удобно. Влаковете от Виена за Залцбург тръгват от централната гара на Виена и стигат до гарата на Залцбург. Обикновено има няколко директни влака на ден, като времето за пътуване е около 2,5 – 3 часа. Влаковете са оборудвани с удобни седалки, предлагат безплатен Wi-Fi интернет и възможност за закупуване на храна и напитки в бар вагоните. Разписанието на влаковете може да се провери на сайта на австрийските железници – ÖBB.

Пътуване до залзбург с кола

Пътуването до Залцбург с кола е възможно и е доста удобно. От София до Залцбург има около 1000 километра, а пътят обикновено включва магистрали в Австрия и Германия. Въпреки това, имайте предвид, че това може да отнеме около 12 часа, в зависимост от условията на пътя и времето за преминаване на граничните контроли. За пътуващите извън ЕС може да има нужда от допълнителни документи като международно шофьорско удостоверение и международно застраховка за автомобила. В Залцбург има доста паркинги, но в градския център е трудно да се намери свободно място за паркиране.

Защо да пътувам до залзбург със самолет?

Пътуването до Залцбург със самолет е бързо и удобно, особено ако идвате от далечни места. София е свързана директно със Залцбург по въздух с множество авиокомпании, като времето за полет е около 1 час и 30 минути. Това е много по-бързо в сравнение с другите видове транспорт, като например влак или автобус, които може да отнемат много повече време. Освен това, пътуването със самолет може да бъде по-удобно и по-комфортно, особено ако имате нужда от повече място за краката и желаете да избегнете дълги пътувания по пътищата. Като цяло, пътуването до Залцбург със самолет може да бъде изборът на мнозина поради бързината и удобството, които предлага.

София залцбург полети
София залцбург полети

Информация за летище залзбург

Летище Залцбург (Salzburg Airport) е международно летище, разположено на около 4 километра южно от града Залцбург в Австрия. Летището е основно базирано за Austrian Airlines и Eurowings, като предлага и редица други редовни и чартърни полети до местни и международни дестинации.

В летището има множество удобства за пътниците, включително ресторанти, магазини за дълги полети, обменни бюра, банкомати, безплатен Wi-Fi интернет, зони за зареждане на мобилни устройства и др.

От летището до центъра на Залцбург можете да стигнете с обществен транспорт – автобус или такси. Има и възможност за наем на автомобил от летището.

Общо взето, летище Залцбург е добре оборудвано и предлага удобства за пътниците, които желаят да посетят Залцбург и околните местности.
Кои автобусни линии са налични от летище Залцбург до центъра

От летище Залцбург има редовни автобусни линии до центъра на града. Линия 2 е най-често използваната линия, която свързва летището с железопътната гара на Залцбург. Линия 10 свързва летището с кварталите Parsch и Itzling на града, а линия 27 минава през градината Mirabell и стига до автогарата в Залцбург.

Всички автобусни линии от летище Залцбург имат редовен график и пътуването до центъра на града обикновено отнема около 20-25 минути в зависимост от линията и плътността на трафика.

летище Залцбург контакти

Ето някои контактни данни за летище Залцбург:

Адрес: Innsbrucker Bundesstraße 95, 5020 Salzburg, Австрия
Телефон: +43 662 8580-0
Уебсайт: https://www.salzburg-airport.com/bg

Летище Залцбург предлага широк спектър от услуги за пътниците, включително ресторанти и кафетерии, магазини, обменни бюра, банкомати, детски зони за игра, паркинг и други. Ако имате въпроси относно полетите си или имате нужда от помощ, можете да се обърнете към службата за обслужване на пътниците на летището Залцбург.

Онлайн резерация за самолетни билети до Salzburg

За да направите онлайн резервация за самолетни билети до Залцбург, можете да използвате онлайн търсачки за полети като Myfly.bg, Kiwi.com, AerotourMM, Bohemia, airtickets.bg и др. Тези сайтове ще ви предоставят списък с различните полети до Залцбург, които отговарят на вашите дати на пътуване и предлагат най-добрите цени на билети. Можете да сравнявате различните авиокомпании, полетни маршрути, време на полета и цени, за да намерите най-добрата оферта за вас.

Когато изберете подходящия за вас полет, можете да направите резервацията онлайн, като следвате инструкциите на сайта. Обикновено ще трябва да въведете вашите данни за пътуване, данни за плащане и да потвърдите резервацията. След като потвърдите резервацията си, ще получите електронен билет на посочения от вас имейл адрес.

Sofıa salzburg poletı samoletnı bıletı
София залцбург полети и самолетни билети

Полети от Salzburg до София

Има няколко авиокомпании, които предлагат полети от Залцбург до София, включително Austrian Airlines и Wizz Air. Честотата на полетите може да варира в зависимост от сезона и

Резервация на самолетни билети до Залцбург по телефона на туристическа агенция

За да направите резервация на самолетни билети до Залцбург по телефона на туристическа агенция, трябва да потърсите контактите на предпочитаната от вас агенция и да ги попитате за условията за резервация на билети. Обикновено те ще ви поискат да им предоставите информация за вашето име, датите на пътуване, брой на пътниците, класата на билета и друга съответна информация, за да могат да ви предложат най-добрата възможна оферта за резервация.

АеротурММ ОТДЕЛ РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБА НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Телефон
(+359 2) 946 11 08
(+359 2) 846 20 00

Мобилен
(+359 ) 886 27 27 40
(+359) 888 11 69 69

ticketing2@aerotourmm.com

Когато потвърдите своята резервация, агенцията ще ви издаде електронен билет или ще ви предложи възможност за получаване на хартиен билет. Обикновено те ще ви дадат и информация за това как да получите багажните си етикети и как да се регистрирате за полета си.

Austrian airlines полети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!