{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Ситуацията на Малдивите е спокойна, твърди нов министър на туризма

февруари бившият президент на Малдивите Мохамед Нашийд бе принуден да подаде оставка при изключително съмнителни обстоятелства, сред които се включва и намесата на армията, към момента ситуацията е спокойна. Или поне така твърди новопостъпилият в длъжност министър на туризма. Не е сигурно, дали не става въпрос за добре подготвена ПР кампания, тъй като из различните градове на островната група, включително в столицата Мале, продължават да се водят протести. И те вече не са само от страна на крайнодесните ислямисти, но и от демократичните привърженици на Нашийд.

Засега данни за пострадали при демонстрациите няма.

Миналата седмица външните министерства на множество държави по света издадоха предупредителни писма, в които съветват да се избягва всякакъв вид пътуване освен тези от най-спешна нужда.

По принцип, луксозните резорти и комплекси, намиращи се на територията на островната група, не позволяват свободен достъп за никой друг освен за регистрираните гости. Голяма част от притежаващите самолетни билети дотам пристигат с частни полети, защото са част от световния елит. Никой не би рискувал репутацията си, излагайки ги на риск.

Въпросът е по-скоро принципен. Големи световни организации, занимаващи се с човешките права, от типа на Amnesty International, заклеймиха случващото се на територията на Малдивите. Сред основните причини за това са фактите, че г-н Нашийд бе първият демократично избран президент в историята на държавата, както и съмненията, че е свален от приближени хора на бившия диктатор. Голяма част от тези догадки имат солидна основа, защото именно тези лица вече заемат високопоставени позиции в новосформиния парламент. А това изобщо не гради добър имидж на Малдивите като демократична държава.

Наскоро бе публикуван и списък с 11 резорта и различните хотели в тях, за чиито собственици се счита, че са допринесли за свалянето на бившия президент, както и че са привърженици на крайнодесния ислямизъм.

Въпреки тези факти се очаква 2022 г. да е най-успешната година в туристическата история на Малдивите. Очакваният брой посетители би трябвало да надмине 1 милион, като от тях се очаква поне 200 000 да са от Великобритания и тройно повече от Китай.

Малдивите полети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!