{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Самолетни билети до Малдивите

Самолетни билети до Малдивите: В началото на февруари външните министерства на много държави в света издадоха предупредително съобщение, че всякакъв вид пътувания до Малдивските острови не са препоръчителни. Етническите сблъсъци там, породени от набиращите сила крайно десни ислямисти, са сред причините екскурзиите до екзотичната дестинация да са далеч от желани. По-рано тази седмица първият демократично избран президент на държавата Мохамед Нашийд бе принуден да подаде оставка.

Самолетни билети до Малдивите
Самолетни билети до Малдивите

Според него това се е случило с участието на военни.Предупреждението, издадено главно с цел да предупреди пътниците от опасността да пребивават в столицата Мале, не се отнася до летището на острова. Там пристигат и заминават по-голямата част от решилите да посетят екзотичната страна. Различни туроператори твърдят, че то е сравнително безопасна точка за посещение, тъй като пътниците не излизат извън територият на сградата, а биват откарвани с частни самолети до многобройните резорти.

Самолетни билети до Малдивите
Ситуацията в големите курорти на Малдивите е спокойна

Според експерти в бранша е трудно да се прогнозира, как точно ще се отрази оставката на президента върху туризма в страната. Мохамед Нашийд успя да вдигне ветото, наложено над всички спа-центрове през декември 2011 г. поради съмнения, че в тях се провежда нелегален бизнес. Каквато и политическа партия да дойде на власт след предстоящите избори, трябва да има предвид, че туристическият отрасъл е основният източник на доходи и прехрана за местното население. Ако бъдещото правителство и президент вземат решение, което рязко да намали продажбата на самолетни билети до Малдивите, то това също може да предизвика бурна реакция сред обществото.

Maldives Resort Offers Life Under the Sea | Barron's

Засега се води, че основните курортни резорти са безопасни за пребиваване, въпреки случаи на нападения над случайни туристи. Британска двойка бе атакувана наскоро от радикални ислямисти заради факта, че са били забелязани да консумират алкохол в заведение. Това се случи след протести от страна на крайнодесните за забрана на продажбата на твърди напитки в туристическите райони. Засега той все още се продава свободно в хотели и ресторанти, тъй като загубите за собствениците биха били значителни.

Не се знае точно, какво ще бъде бъдещето на индустрията на Малдивите, тъй като ново правителство все още не е избрано, а всички крайни законопромени са отхвърлени. Който и да дойде на власт, обаче, трябва да знае, че само една грешка може да превърне островната груа от екзотична и луксозна дестинация в опасна и нежелана такава.

Как да намерим самолетни билети евтини полети до Малдивите?

Малдивите са популярно туристическо местонаклонение, предлагащо прекрасни плажове, кристално чиста вода и изобилие от морски видове. Ако търсите самолетни билети до Малдивите, можете да проверите онлайн платформите за продажба на билети, като например Myfly.bg, Kiwi Airtickets.bg, където можете да сравните цените на различни авиокомпании и да изберете най-изгодното предложение.

Maldives Holidays 2023/2024 | Maldives All Inclusive | Virgin Atlantic  Holidays

В Малдивите има два международни летища: Мале и Гани. Голяма част от туристите стигат до Мале, където може да се премине към отдалечени курорти с хидросамолет или лодка. Международни авиокомпании, които предлагат полети до Мале, включват Qatar Airways, Emirates, Turkish Airlines, Etihad Airways, Air India и други.

Цените на самолетните билети за Малдивите варират в зависимост от сезона и наличността на места. Обикновено, най-евтините билети могат да бъдат закупени преди десетки дни или седмици преди пътуването. Важно е да проверите условията на авиокомпанията, включително багажните такси и правилата за промяна или отказ на билета, преди да резервирате билета си.

София малдиви директен полет

За съжаление, в момента няма директен полет от София до Малдивите. Обикновено трябва да се прави през Средиземно море, след което да се преминава към Индийския океан. Пътуването може да бъде със спирки и да отнеме между 12 и 20 часа, в зависимост от избрания маршрут.

Можете да търсите полети до Малдивите чрез онлайн търсачки на самолетни билети или да се обърнете към местна туристическа агенция за помощ при организирането на пътуването си.

The Maldives - How to Stay at Multiple Resorts

Дрехи за малдивите

Ако планирате да посетите Малдивите, е важно да знаете, че там е топло през цялата година, със средни температури между 26°C и 31°C. Поради това, дрехите, които ще носите, трябва да бъдат леки и прохладни.

Препоръчително е да носите леки дрехи от памук или лен, като ризи, тениски, шорти и плажни рокли. Още една важна част от гардероба ви ще бъдат бански костюми, кърпи за плажа и слънцезащитни очила.

Не забравяйте да вземете със себе си и водоустойчива гореща дреха, тъй като може да се появят внезапни проливни дъждове.

Надявам се, че това ще ви бъде от помощ! Ако имате други въпроси, не се колебайте да ми пишете.

Best Resorts In Maldives | Maldives Family Resort | Maldives Holidays

Полет до малдивите времетраене

Продължителността на полета до Малдивите зависи от местоположението на летището, от което ще започнете пътуването. Ако летите от Европа, обикновено полетът до Мале (столицата на Малдивите) ще отнеме около 10 часа, включително междинни пристанища и трансфери.

Някои авиокомпании предлагат директни полети до Мале, което може да намали значително продължителността на пътуването. В такъв случай полетът може да продължи около 8-9 часа.

Важно е да проверите точното времетраене на полета при резервацията на билетите, тъй като то може да варира в зависимост от авиокомпанията и маршрута.

Разстоянието между София и Малдивите е около 6 600 километра.

Cheap Flights to Maldives | TravelSupermarket

Кога се ходи на малдивите

Най-подходящият период за посещение на Малдивите е между декември и април, когато е сезон на сухо време и температурите са между 26 и 30 градуса по Целзий. Това е също и най-популярният период за туристи. В останалите месеци има по-голяма вероятност за дъждове и температурите са по-високи.

Къде се намират малдивите

Малдивите са островна държава, която се намира в Индийския океан, на южно от южния край на Индия и на запад от Шри Ланка. Те се състоят от 26 атола, като всеки атол е формиран от множество коралови острови.

Свъети за пътуване до малдивите

Ето няколко съвета за пътуване до Малдивите:

Вземете си достатъчно време да се насладите на островите. Малдивите са място за почивка, където можете да се отпуснете и да се насладите на природата. Не се търпи, за да посетите всичко за един ден.

Вземете си крем за слънцезащита с висок фактор. Слънцето е много силно в Малдивите, така че трябва да се защитавате.

Носете удобни обувки, защото по-голямата част от времето ще прекарате на пясъчни плажове и кръгове.

Опитайте се да резервирате хотела си предварително, за да избегнете големи неприятности.

Препоръчва се да вземете малко налични пари за локални разходи, тъй като не всички места приемат кредитни карти.

Ако планирате да гмуркате се, вземете си маска и тръба за гмуркане, тъй като Малдивите са познати с богатството на морските животни и корали.

Проверете какво е времето преди да заминете за Малдивите и не забравяйте да вземете дрехи, които отговарят на местната климатична обстановка.

Ако имате въпроси, не се колебайте да попитате персонала в хотела, където сте настанени. Те ще бъдат повече от щастливи да ви помогнат.

Как да резервирам самолетин билети и хотел до малдивите чрез туристическа агенция?

За да резервирате самолетни билети и хотел до Малдивите чрез туристическа агенция, можете да следвате тези стъпки:

Изберете туристическа агенция, която предлага пътувания до Малдивите и сравнете различните им оферти.

АЕРОТУРММ ОТДЕЛ РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБА НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ

Свържете се с агенцията по телефон, имейл или лично, за да получите повече информация за техните пакети и услуги.

Изберете подходящия за вас пакет, който включва самолетни билети и хотел.

Предоставете на агенцията всички необходими лични данни и информация за пътуването си, като дати на пътуване, брой пътници и т.н.

Платете за своята резервация. Агенцията може да изисква пълната сума или само депозит, който да гарантира вашата резервация.

Получете потвърждение за вашата резервация и следете всички указания на агенцията, свързани с вашето пътуване до Малдивите.

Важно е да изберете доверен туроператор, който може да ви предложи качествени услуги и да гарантира вашето удобство и безопасност по време на пътуването ви до Малдивите.

Самолетни билети до Малдивите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!