{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Самолетни билети до Космоса

Едва ли има хора, на които купуването на самолетни билети е омръзнало. Дори и най-преситените пътешественици винаги ще намерят някое кътче по света, където не са били и което ще успее да ги впечатли. Но и да не успеят, за тях има решение – могат да отскочат, по-точно да се изстрелят, до Космоса.

Самолетни билети до Космоса
Самолетни билети до Космоса

Космическите пътувания отдавна вече не са това, което са били в началото на появата им, когато съветските космонавти и американските астронавти са покорявали за първи път места отвъд планетата Земя. Дори вече не е необходимо да се стремите да попаднете някак си в НАСА, за да се озовете в Космоса. Вече няколко компании предлагат своите услуги на всеки, който иска да полети.

Първата крачка за туризъм в Космоса е направена, втората е малко по-тромава, защото е свързана с космически цени. И все пак възможността да си вземете билет до някоя точка извън родната земя остава отворена.

Върджин Галактик

Най-известната компания, която предлага полети до Космоса на обикновените хора, които обаче трябва да имат не толкова обикновени финансови възможности. Вероятно това ще е и компанията, която ще се превърне в най-популярната космическа търговска авиолиния. Полетите ще се извършват от футуристичната база в Ню Мексико, където всички излитащи ще минават през първоначално обучение. Самият Ричард Брансън ще бъде един от първите клиенти на този извънреден полет.

От Върджин Галактик обещават разтърсващи и невероятно красиви гледки към нашата планета, както и удоволствието човек да бъде част от нещо велико. Въпреки че билетите са доста скъпички, няма изгледи напливът от хора, които искат да преживеят подобно нещо, да намалява.

Очакваната година на излитане е 2013, както и 2014 г. Цената на удоволствието е 200 хил. долара.

Ако ви се струва скъпичко и едва ли ще можете да дочакате развиването на нишата на космическия туризъм до степен, в която ще можете да се доверите на някоя нискотарифна космическа авиокомпания, вижте предложението на Блуун. То е с около 50 хил. долара по-евтино, като съответно и услугата е малко по-различа. Но пак ще излетите, не се притеснявайте. От Блуун предлагат гигантски балон, който отвежда пасажерите на 36 км. над земята. Отново се предлагат страхотни гледки на Земята, Слънцето и звездите. Блуун може да поеме само 4 пасажера и двама пилоти.

Космическите полети са свързани със специална подготовка, използване на космически кораби и специална екипировка за космически полети, която е на разположение само на избрани групи астронавти и космически туристи, които са претекстурирани да извършват подобни мисии.

В бъдеще обаче, може да се появят възможности за космически туризъм, като космически полети до орбитата на Земята или до други космически обекти. В този случай, космически туристи ще могат да закупят специални билети за полетите, но тези услуги все още са в експериментален етап и не се предлагат на обществеността.

самолетни-билети-до-космоса

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!