{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Eвтини полети и самолетни билети до Виена

Eвтини полети и самолетни билети до Виена: За да намерите евтини полети и самолетни билети до Виена, можете да използвате търсачката от горното меню
или търсачки за полети като kiwi.com, myfly.bg, Бохемия или airtickets.bg . Тези сайтове ще ви покажат различни варианти за полети от различни авиокомпании, които предлагат полети до Виена.

Съветвам ви да сравните цените на различните сайтове и авиокомпании, за да намерите най-изгодния билет за вашия път. Освен това, ако пътувате в зает период от годината, е важно да резервирате билета си с няколко месеца предварително, за да получите по-добра цена.

Eвтини полети и самолетни билети до Виена
Eвтини полети и самолетни билети до Виена

София виена разписание

Ако търсите разписание на полети между София и Виена, можете да проверите сайтовете на авиокомпаниите, които предлагат полети на тази маршрут, като например Austrian Airlines, Wizz Air или Bulgaria Air. Там ще можете да видите наличните дати и часове на полетите.

Важно е да имате предвид, че разписанията на полетите могат да се променят, поради което е препоръчително да проверявате информацията си редовно и да се свързвате с авиокомпанията за потвърждение на полета си.а да получите по-добра цена.

Евтини полети до виена
Евтини полети до виена

София виена австрийски авиолинии

Austrian Airlines предлагат полети между София и Виена. Можете да проверите разписание на полетите и да резервирате билети на уебсайта на авиокомпанията или чрез техния контактен център.

Austrian Airlines е авиокомпания с дългогодишен опит и отлична репутация, която предлага висококачествени услуги на пътниците си. Ако търсите комфортно и безопасно пътуване между София и Виена, Austrian Airlines е един от най-добрите избори.

Eвтини полети и самолетни билети до Виена

Самолетни билети до австрия цени

Цените на самолетните билети до Австрия могат да варират в зависимост от множество фактори като сезона, авиокомпанията, която изберете, периода на резервацията и други. В общи линии, цените на билетите за полети до Австрия започват от около 50-60 евро за еднопосочен билет и около 100-120 евро за двупосочен билет.

Също така, може да проверите сайтовете на нискотарифните авиокомпании като Wizz Air, Ryanair или EasyJet, които често предлагат по-евтини билети до Австрия.

Не забравяйте да резервирате билетите си с достатъчно предварителност, за да получите по-добри цени. Желая ви успешно търсене на най-изгодните билети за вашето пътуване до Австрия.

София виена с кола

Ако планирате да пътувате с кола от София до Виена, може да изберете да минете през Сърбия и Унгария или през Румъния и Унгария. Във всеки случай, трябва да вземете предвид разстоянието между двете градове и времето, необходимо за пътуването.

Разстоянието между София и Виена е около 750 километра, което би отнело около 8-9 часа, за да стигнете до Виена. Времето, необходимо за пътуването, може да варира в зависимост от трафика, условията на пътя и количеството на преките спирки, които планирате да направите.

Ако решите да пътувате с кола, е препоръчително да планирате маршрута си предварително, да проверите състоянието на пътя и да вземете необходимите мерки за безопасност, като носене на колан, неупотреба на алкохол, пътуване с добре поддържана кола и др.

София виена с влак

Ако предпочитате да пътувате с влак от София до Виена, има редовни влакови връзки между двете града. Общото време за пътуване с влак е около 12-13 часа, като можете да изберете между директни влакове или влакове с промяна в Белград или Будапеща.

Цените на билетите за влак може да варират в зависимост от класа на пътуване, типа на влака и дали сте направили резервация предварително. Въпреки това, пътуването с влак може да бъде по-удобно и релаксиращо, особено ако пътувате в първи клас.

За да резервирате билети за влак, може да посетите сайта на Българския железопътен транспорт или да се обърнете към най-близкия железопътен вокзал. Възможно е да намерите и различни оферти и намаления за билети, като направите резервация предварително или ако сте студент или пенсионер.

София виена с автобус

Ако предпочитате да пътувате с автобус от София до Виена, има няколко автобусни компании, които предлагат редовни връзки между двете града. Общото време за пътуване с автобус е около 10-12 часа, като можете да изберете между директни автобуси или автобуси с промяна в Белград или Будапеща.

Цените на билетите за автобус може да варират в зависимост от компанията, типа на автобуса и дали сте направили резервация предварително. Въпреки това, пътуването с автобус може да бъде по-икономично в сравнение с другите видове транспорт, особено ако изберете нискотарифна автобусна компания.

За да резервирате билети за автобус, може да посетите сайтовете на различните автобусни компании или да се обърнете към техните офиси в София. Възможно е да намерите и различни оферти и намаления за билети, като направите резервация предварително или ако сте студент или пенсионер.

Защо да пътувам до виена със самолет?

Има няколко причини, поради които да изберете да пътувате до Виена със самолет:

Бързина

Пътуването до Виена със самолет е най-бързият начин да стигнете до града. Общото време за полет от София до Виена е около 1-2 часа, като можете да стигнете до дестинацията си много по-бързо в сравнение с други видове транспорт.

Удобство

Полетите до Виена са обикновено комфортни, с меки седалки и възможност за закуска или напитки по време на полета. Освен това, можете да изберете место в салона на самолета, което е най-удобно за вас.

Eвтини полети и самолетни билети до Виена
Eвтини полети и самолетни билети до Виена

Разнообразие

Има много авиокомпании, които предлагат редовни полети от София до Виена, така че можете да изберете най-добрата оферта за вас, която отговаря на вашите нужди и бюджет.

Икономия на време: Ако имате ограничено време за пътуване, полетите до Виена ще ви спестят много време в сравнение с други видове транспорт, като автомобил, влак или автобус.

По ниска цена

Въпреки че цените на билетите за самолет може да са по-високи в сравнение с други видове транспорт, възможно е да намерите изгодни оферти, ако направите резервация предварително или ако сте гъвкави с датите на пътуване.

В крайна сметка, изборът на транспорт за пътуване до Виена зависи от вашите лични нужди и предпочитания.

Информация за летище виена

Летището на Виена (Vienna International Airport) е главното летище на Австрия и е разположено на около 18 км източно от центъра на града. То е едно от най-големите и най-модерните летища в Европа и предлага много удобства на пътниците.

Някои от основните удобства и услуги, които можете да очаквате в летището на Виена, включват:

 • Множество магазини, ресторанти и кафенета, където можете да си купите подаръци, храна и напитки, преди да излетите или след като кацнете.
 • Безплатен WiFi интернет, който е достъпен в целия терминал.
 • Обменно бюро, банкови и финансови услуги, както и банкомати, които са на разположение на пътниците.
 • Безопасност и контрол на пасажерите, който включва тестване за COVID-19, за да осигурят сигурността на всички пътуващи.
 • Летищни трансфери, таксита и наем на автомобили, които са на разположение за транспортиране на пътниците до и от летището.
 • Хотели в близост до летището, където можете да останете, ако имате ранен полет или късен пристигащ полет.

Летището на Виена е много добре свързано с центъра на града чрез множество видове транспорт, включително метро, автобуси и трамваи.

Как да достигнем от летище виена до център?

От летище Виена можете да стигнете до центъра на града по няколко начина:

Метро: Летищният терминал има метростанция, която ви позволява да стигнете до центъра на града за около 25-30 минути със зелената линия на метрото (U4). Билетите можете да закупите от автоматите на метростанцията или от касите.

Автобус: От летището може да се вземе автобус 1187, който води до удобната връзка на метростанция U3, от където можете да продължите до центъра на града. Билетите за автобуса се продават на автобусната спирка.

Такси: Такситата са налични във външната зона на терминала и могат да ви отведат до центъра на града за около 35-45 минути, в зависимост от трафика. Разходите за такси ще зависят от точката на пристигане в центъра на града.

Наем на автомобил: Можете да наемете автомобил от летището и да караме до центъра на града. В летището има няколко международни компании за наем на автомобили.

Независимо от начина, който изберете, може да се насладите на красивите гледки по пътя до центъра на града на Виена.

Контакти на летище виена

Ето контактната информация на летище Виена:

Адрес: Flughafen Wien AG, Postfach 1, 1300 Wien-Flughafen, Австрия

Телефон: +43-1-7007-0

Уебсайт: https://www.viennaairport.com/bg

Имейл: info@viennaairport.com

Служба за клиенти: +43-1-7007-222 00 (понеделник – неделя, 7:00 – 22:00 ч.)

Ако имате нужда от допълнителна информация или помощ, можете да се свържете с летището чрез тези контакти.

Контакти на летище виена
Контакти на летище виена

Полети и разписание от виена до софия

Австрийските авиолинии (Austrian Airlines) предлагат редовни полети от Виена до София. Полетите се извършват всеки ден през цялата година, а времето на полета е около 1 час и 20 минути.

Разписанието на полетите може да се различава в зависимост от деня на седмицата и от времето на годината, така че е важно да проверите актуалните часове на излитане и пристигане на уебсайта на авиокомпанията или на сайтовете за онлайн резервации на билети.

Обикновено, полетите от Виена до София излитат от летище „Виена“ в рамките на целия ден, с първия полет на около 6:00 ч. сутринта и последния полет на около 21:00 ч. вечерта.

Купи самолетни билети до виена

Можете да закупите самолетни билети за полети от София до Виена от уебсайтовете на авиокомпаниите, които предлагат полети на тази маршрут, или от сайтове за онлайн резервации на билети. Някои от авиокомпаниите, които предлагат полети от София до Виена, са Austrian Airlines, Bulgaria Air, Wizz Air и Ryanair. На уебсайтовете им можете да проверите актуалните цени и да закупите билетите онлайн. Също така, можете да се обърнете към туристически агенции или към летищата в София и Виена за помощ при закупуването на билети.

Резервирай самолетни билети до виена по телефона чрез туристически агенция

Можете да резервирате самолетни билети за полети от София до Виена по телефона чрез туристически агенции. За да направите това, можете да намерите туристически агенции във вашето местоживеене, които предлагат услуги за резервации на билети. Свържете се с тях по телефона и посочете датата и часа на полета, както и броя на пътниците. Те ще ви предоставят информация за наличните полети и цени, и ще ви помогнат да направите резервацията на билетите.

АЕТОТУРММ ОТДЕЛ РЕЗЕРВАЦИИ И ПРОДАЖБА НА САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ
Телефон
(+359 2) 946 11 08
(+359 2) 846 20 00

Мобилен
(+359 ) 886 27 27 40
(+359) 888 11 69 69

ticketing2@aerotourmm.com

Бъдете готови с всичката необходима информация, когато се обаждате за резервация на билети, като например пълното име и фамилия на всеки пътник, номера на паспортите, както и контактна информация. Също така, уверете се, че сте запознати с правилата и условията за полетите, както и с политиката на авиокомпанията относно промени и анулации на резервации.

Български туристически агенции които предлагат самолетни билети до виена

Има много български туристически агенции, които предлагат самолетни билети до Виена. Някои от тези агенции са:

 • Аеромакс Травел – https://www.myfly.bg/
 • Bohemia – https://www.bohemia.bg/
 • Туристическа агенция Airtickets.bg- https://www.airtickets.bg
 • Туристическа агенция AerotourMM – https://www.aerotourmm.bg/
 • Travel Mania Plus -https://www.travelmania.bg/

Тези агенции предлагат различни цени за самолетни билети до Виена, в зависимост от авиокомпанията, датата на полета и други фактори. Следователно, преди да резервирате билети, е препоръчително да сравните цените на различни туристически агенции и да изберете най-изгодното предложение, което отговаря на вашите нужди и бюджет.

Austrian airlines полети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!