{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Thomas Cook: Макар продажбите им все още да не са достигнали равнището си от средата на 2011г., от Thomas Cook съобщиха, че финансовото им положение се е подобрило значително от началото на 2012 г. досега. Предварителните резервации за лятото засега са само с 2% по-ниски от тези за миналата година. Това е и една от причините цените за пакетните екскурзии да са се вдигнали с 4%.

Thomas Cook е една от най-старите туроператорски фирми в света, започнали дейността си в Англия, но развили влиянието си в цял свят. Затова бе толкова шокиращо за инвеститори и клиенти на компанията, когато миналия ноември тя обяви, че се намира в предфалитно състояние. Разрастването на съвременните технологии позволява на всеки човек сам да избира от кои авиокомпании ще закупи своите самолетни билети, както и в какви хотели ще отседне. Този факт малко или много спомогна за залеза на много от опериращите в този бранш фирми, като от тях успяха да оцелеят по-големите такива.

Никой не знае кое точно доведе Thomas Cook до този неочакван крах във финансово отношение. Компанията винаги е била търсена и предпочитана. Едва ли единствено развитието на технологиите, комбинирано с бушуваща финансов криза, е успяло да доведе компанията до сегашното положение. По-скоро може би става въпрос за недостатъчно добре обмислени и извършени инвестиии. Така или иначе, догадките остават, тъй като от компанията отказват официален коментар.

Томас кук полети

Мерките са съвземане от кризисната ситуация продължават да влизат в сила, като предстои много офиси на компанията да бъдат закрити, което ще доведе и до загубата на работа места за мнозина. Все още не е ясно, дали на тях ще им бъдат изплащани компенсации.

Едни от основните им конкуренти TUI, обаче, съумяват да се представят доста добре вече няколко поредни години, без каквито и да е признаци на вътешни сътресения.

От Thomas Cook вече обявиха стартирането на обновената си рекламна страница, както и доста агресивна ПР кампания, които допълнително да подпомогнат стъпването на крака на фирмата. От сайта им клиентите вече ще могат да пускат своите заявки за екскурзии, както и желания и препоръки към служителите.

Thomas Cook полети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!