{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Необятността на Мексико

Мексико представлява феерия от невероятна култура, древни традиции и многообразен релеф в географски и природно-екологичен план. Природните резервати на страната, градовете, които са своеобразни архитектурни конгломерати на рядка културна, религиозна и мистична традиция на отдавна отминали времена, запечатват характерния облик на страната.

Идвайки тук, Вие ще се почувствате доста по-различно отколкото в САЩ. Причината, е че страната е успяла да съхрани своите скъпоценности живи.

Не малка част от духовното миналото „живее“ в градовете, някога обитавани от историческите предшественици на днешните мексиканци. Племенните индианци са оставили богато минало след себе си, макар и тяхното потомство да е заличено или смесено с други европейски културни етноси преди няколко века. Не пропускайте да посетите тази изключителна страна, особено ако имате път през континента.

А ако може да съчетаете екскурзията си с почивка в някой от прекрасните курорти на древния полуостров Юкатан, то ще се пренесете наистина в рая- кристално чисти води, бели пясъчни плажове и ярко слънце. Който не бил тук, не знае какво изпуска.

Записки за туристи

Всяка страна има специфични особености, които е хубаво да се знаят от чужденците, за да бъдат подготвени и да прекарат безаварийно почивката си. в зависимост от вида туризъм, на който сте се спрели, има няколко неща, които трябва да знаете, за да си спестите евентуални препятствия и бъдете спокойни. Това са добре известните митове за страната, някои от които може да се окажат реалност.

Престъпността

Тъй като Мексико е страна с изключително голяма разлика в социалния статус на населението, което определя много богати и много бедни представители на глава от населението, е характерно засилена дребната престъпност и кражбите, особено в големите градове и столицата. Бъдете подготвени за това и ако имате навика да носите скъпи бижута или аксесоари, то тук е по-добре да се откажете от това, само по време на престоя Ви в страната. Най-добре е да съхранявате скъпоценностите и средствата си на сигурно място в сейф в хотела, в който се отседнали или в банка. Същото важи и за багажа Ви. Ако се намирате на оживено място, съблюдавайте го стриктно, защото една покупка на билети и нехайно отношение могат да Ви костват загубата му, особено на гарите.

Водата в градовете

Консумирайте единствено преварена или бутилирана минерална вода. Ако направите грешка да пиете от водопровода- рискувате да се разболеете.

Пътуването

Странно или не, на територията на Мексиканските щати е позволено само на лица над 25 години да наемета автомобил. За тази цел ще са Ви необходими международна шофьорска книжка и поне едномесечен стаж зад волана. Ако сте в Мексико Сити, съблюдавайте зорко местата, означени с буквата „Е“. на тях не се паркира, освен ако не държите да заплатите не малка глоба.

Места за пушене

На повечето обществени места не се пуши. Забраните са строги, а глобите големи. Повторната глоба за пушене може да Ви коства до 36 денонощия лишаване от свобода. А мексиканските затвори, не са места, където бихте искали да прекарате почивката си. затова по-добре се ограничете в тютюнопушенето навън.

Мексико полети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!