{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Летище Истанбул

Летище Истанбул: Вратата към Турция и отвъд нея-Разположено в сърцето на Истанбул, летище Истанбул е най-новото и най-голямото летище в Турция, което служи като главна врата към страната и извън нея. Отворено през 2018 г., летище Истанбул е модерно и най-модерно летище, предлагащо съоръжения и услуги от световна класа на пътниците.

İstanbul Havalimanı için korkunç iddia 'uçuşa kapatılabilir'

Пристигане от и до летище Истанбул

Летище Истанбул се намира в европейската част на Истанбул, на около 40 километра от центъра на града. Пътуващите могат лесно да стигнат до летището чрез обществен транспорт, включително автобуси, метро и таксита. Летището също предлага автобуси до и от различни места в града, което го прави удобен за пътниците.

Съоръжения и услуги

Летище Истанбул може да се похвали с широк набор от съоръжения и услуги за подобряване на пътуването за пътниците. Със своя модерен и просторен дизайн летището осигурява удобна и ефективна среда за навигация на пътниците.

İstanbul Havalimanı ile ilgili bugüne kadar neler iddia edildi, inşaatı gerçekleştiren İGA nasıl yanıt verdi? - BBC News Türkçe

Летището разполага с множество възможности за пазаруване и хранене, вариращи от местна турска кухня до международни марки. Пътуващите могат да се възползват и от безмитните магазини, предлагащи разнообразие от стоки от луксозни предмети до сувенири.

За тези, които трябва да почиват или работят по време на пътуването си, летището предоставя салони и бизнес центрове с високоскоростен достъп до интернет и други удобства. Има също стаи за молитви, детски площадки и услуги за отглеждане на домашни любимци за удобство на пътуващите.

Полетни връзки

Летище Истанбул служи като център за Turkish Airlines, предлагайки връзки до над 350 дестинации по целия свят. Със стратегическото си местоположение между Европа, Азия и Близкия изток, летище Истанбул е идеален избор за пътници, които искат да се свържат с други дестинации в региона.

İstanbul Havalimanı, büyüklükte 46 ilçeyi solladı - Son Dakika Haberler

Пътниците, които се прехвърлят на летището в Истанбул, могат да се възползват от услугата за трансфер на летището, която предоставя помощ при визовите изисквания и обработката на багажа. Летището предлага и бърза услуга за пътници, които трябва да направят бързи връзки.

Последни мисли

Летище Истанбул е летище от световна класа, което предлага безпроблемно пътуване за пътниците. Със своите модерни съоръжения и услуги, пътниците могат да се насладят на удобно и ефективно пътуване до и от Турция и извън нея. Независимо дали пътувате по работа или за удоволствие, летище Истанбул е чудесен избор за следващото ви пътуване.

Прекачване на летище истанбул

Ако планирате пътуване, което включва трансфер на летище Истанбул, може би се чудите какво да очаквате. Като едно от най-натоварените летища в света, летище Истанбул е добре оборудвано за обслужване на свързващи пътници и летището предоставя набор от услуги, за да направи трансфера ви възможно най-гладък и без стрес.

Ето какво трябва да знаете за трансфера на летище Истанбул:

Процедури за преход

Ако се свързвате с друг полет на летище Истанбул, ще трябва да преминете през проверка за сигурност и паспортна проверка, ако е необходимо. Летището има отделни транзитни зони за пътници, които се свързват с международни и вътрешни полети, и ще трябва да следвате знаците до определената от вас зона.

багаж

Ако вашият багаж е чекиран до крайната ви дестинация, няма да е необходимо да го взимате по време на трансфера. Ако обаче се прехвърляте на вътрешен полет или ако вашата авиокомпания изисква да вземете багажа си, ще трябва да го направите в зоната за получаване на багаж и след това да следвате знаците за следващия си полет.

Трансферно бюро и помощ Летище Истанбул

Ако имате нужда от помощ по време на трансфера си, летището разполага с трансферни бюра, разположени в целия терминал. Можете да поискате съдействие за по-нататъшното ви пътуване, включително да резервирате отново полета си или да промените мястото си. Ако имате дълъг престой, летището предлага и хотелска услуга за пътниците, които трябва да си починат между полетите.

Контакти летище Истанбул

Адрес
Tayakadin Mah. Терминал Cad. Летище Истанбул
Арнавуткьой/Истанбул

Имейл адрес
Yaziisleri@ihlmia.gov.tr

Телефон
+90 212 891 78 02

+90 212 891 78 10

Istanbul New Airport, Black Sea Coast

Бързи услуги в летище Истанбул

Ако бързате да направите своя свързващ полет, можете да закупите бърза услуга, която ще ускори пътуването ви през летището. Тази услуга включва помощ при имиграция и проверки за сигурност и ще бъдете ескортирани до изхода за заминаване.

Достъп до салона летище Истанбул

Ако имате дълъг престой или искате да се отпуснете преди следващия си полет, можете да закупите достъп до един от салоните на летището. Салоните предлагат набор от удобства, включително храна и напитки, Wi-Fi и удобни места за сядане.

Последни мисли

Трансферът на летище Истанбул не трябва да бъде стресиращо преживяване. Летището предоставя набор от услуги, за да направи вашия трансфер възможно най-гладък, включително гишета за трансфер, бързи услуги и достъп до салона. С малко планиране и подготовка можете да се възползвате максимално от трансфера си и да пристигнете на местоназначението си, чувствайки се спокойни и готови за път.

Yabancı basından İstanbul Havalimanı'na övgü

Излитане от летище Истанбул

Ако тръгвате от летище Истанбул, едно от най-големите летища в света, важно е да знаете какво да очаквате по отношение на процедурите и съоръженията. Ето ръководство за заминаващи на летище Истанбул, така че да сте напълно подготвени за вашето пътуване.

Настаняване

Чекирането на летище Истанбул може да се извърши онлайн, чрез мобилно приложение или на летището. Ако се регистрирате на летището, ще намерите гишетата за регистрация в залата за заминаващи. Уверете се, че пристигате на летището с достатъчно свободно време, тъй като опашките могат да бъдат дълги.

Проверка за безопасност

След като се регистрирате, ще трябва да преминете през проверка за сигурност. Летище Истанбул разполага с най-съвременни системи за сигурност, включително рентгенови машини и скенери за тяло, за да се гарантира безопасността на всички пътници. Уверете се, че сте подготвили всичките си течности и електроника за проверка.

Имиграционен контрол

Ако напускате Турция, ще трябва да преминете през имиграционния контрол, преди да се качите на полета. Имиграционните гишета се намират в залата за заминаване и ще трябва да представите своя паспорт и бордна карта.

Качване на борда

След като сте преминали проверката на сигурността и имиграцията, можете да продължите към изхода за заминаване. Изходите за заминаване се намират на различни нива на терминала, така че не забравяйте да проверите бордната си карта, за да намерите правилния изход.

Съоръжения

Летище Истанбул предлага широка гама от съоръжения и услуги за заминаващи пътници. Ще намерите изобилие от магазини и ресторанти, включително безмитни магазини, продаващи различни стоки от луксозни артикули до сувенири. Налични са и салони за пътниците, които искат да се отпуснат преди полета си.

Стигане до летището

Летище Истанбул се намира в европейската част на Истанбул, на около 40 километра от центъра на града. Можете да стигнете до летището с обществен транспорт, включително автобуси, метро и таксита. Летището също предлага автобуси до и от различни места в града.

Последни мисли

Заминаването от летище Истанбул може да бъде гладко и безпроблемно изживяване, ако знаете какво да очаквате. Уверете се, че пристигате на летището с достатъчно свободно време и се подгответе за проверките за сигурност и имиграционните проверки. Със своите модерни съоръжения и услуги, летище Истанбул е чудесен избор за следващата ви точка на отпътуване.

Карта на Летище Истанбул

https://www.istairport.com/en/passenger/maps/airport-map?locale=en

Дълъг престой на летище Истанбул

Ако имате дълъг престой на летище Истанбул, има много начини да се възползвате максимално от времето си. Ето няколко съвета какво да правите по време на дълъг престой на летище Истанбул.

Отпуснете се в салоните

Летище Истанбул предлага разнообразие от салони, включително салони на авиокомпании и отделни салони, до които можете да получите достъп с Priority Pass или Lounge Pass. Тези салони предлагат удобни места за сядане, освежителни напитки, Wi-Fi и други удобства, които могат да ви помогнат да се отпуснете и да прекарате времето си. Някои от салоните дори имат зони за спане и душове, което може да бъде особено полезно, ако сте на полет на дълги разстояния.

Разгледайте летището

Летище Истанбул е едно от най-големите летища в света, с широк набор от съоръжения и услуги. Можете да се разходите из летището, за да разгледате многобройните му магазини, ресторанти и кафенета. Освен това ще намерите разнообразие от възможности за забавление, включително кино, аркадна видео игра и дори голф симулатор.

Посетете града

Ако имате престой от поне шест часа, може да успеете да напуснете летището и да разгледате град Истанбул. Истанбул е оживен и завладяващ град с богата история и култура. Можете да направите обиколка с екскурзовод на известните забележителности на града, като Света София и Синята джамия, или да разгледате оживените пазари и квартали на града.

Отпуснете се в хотел

Ако се чувствате особено уморени или страдате от джет-лаг, можете да се настаните в някой от хотелите, разположени на летището или наблизо. Има няколко хотела, разположени в рамките на летищния терминал, както и други, които са само на кратко разстояние с автобус. Това може да е добър вариант, ако искате да си починете преди следващия си полет.

Последни мисли

Дългият престой на летище Истанбул може да бъде чудесна възможност да разгледате града или просто да се отпуснете и да презаредите. Със своите много удобства и услуги, летище Истанбул е добре оборудвано за дълги престои. Независимо дали изберете да разгледате летището, да посетите града или просто да се отпуснете в салон или хотел, има много начини да се възползвате максимално от времето си на летище Истанбул.

ново летище истанбул кацане

Летище Истанбул е най-новото летище в Истанбул, Турция, и започна работа през 2018 г. Намира се в европейската част на Истанбул, на около 35 километра от центъра на града. Летище Истанбул е основното международно летище в Истанбул, което обслужва вътрешни и международни полети. Ако планирате да кацнете на летище Истанбул, ето какво трябва да знаете:

Процедури за пристигане

При кацане на летището в Истанбул ще бъдете отведени до сградата на терминала, където ще преминете през имиграционните и митническите процедури. Следвайте табелите до съответното гише за имиграция, където ще представите своя паспорт, виза и друга необходима документация. След като преминете през имиграционния контрол, ще вземете багажа си от зоната за получаване на багаж, преди да продължите към митническия пункт.

Опции за транспорт

Има няколко възможности за транспорт, за да стигнете от летище Истанбул до центъра на града или други дестинации в Истанбул. Най-удобните опции са летищните таксита или услугите за частен трансфер, които могат да бъдат резервирани предварително или на летището. Можете също така да вземете автобусите Havaist или обществените автобуси, които предлагат по-достъпни опции.

Съоръжения и услуги

Летище Истанбул предлага широка гама от съоръжения и услуги, за да направи вашето пристигане и престой комфортен. Ще намерите разнообразие от магазини, ресторанти, кафенета и салони в сградата на терминала, както и бюра за обмяна на валута, банкомати и стаи за молитви. Можете също така да се възползвате от безплатния Wi-Fi на летището, станциите за зареждане и съоръженията за съхранение на багаж.

Терминални трансфери

Ако имате свързващ полет, може да се наложи да се прехвърлите до друг терминал на летище Истанбул. Летището предлага безплатни автобуси, които се движат между терминалите на всеки 10-15 минути, както и подвижни пътеки и пътници за лесен достъп.

Последни мисли

Кацането на летище Истанбул е гладко и безпроблемно изживяване, с ефективни имиграционни и митнически процедури, удобни възможности за транспорт и набор от съоръжения и услуги, които да направят престоя ви удобен. Със своята модерна инфраструктура и най-съвременни съоръжения, летище Истанбул бързо се превръща в популярен център за международни пътувания и врата към Турция и Близкия изток.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!