{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Летище Барселона

Летище Барселона: На кого са му притрябвали зали за пристигащи и заминаващи, ако вместо тях, човек може да си почине качествено в плажния клуб към летището? Всъщност това планира да направи възможно испанският летищен оператор Aena на летище Ел Прат в Барселона (самолетни билети до Барселона).

Летище Барселона
Летище Барселона

Летище Ел Прат в Барселона

Както вече е известно на мнозина, летищата все по-усилено се опитват да привлекат пасажерите да прекарат повече време в рамките на съоръжението и съответно да изхарчат повече средства на територията му. Най-често летищната управа се заема да прави това като предлага услуги, които доскоро не бяха част от портфолиото на едно летище, като например молове, спортни зали и други.

Основният вход към Барселона, а именно летището Ел Прат, също прегръща идеята и планира да открие голф игрище с девет дупки както и плажен клуб в границите си, близо до терминалите.

Подобно развитие на съоръжението ще означава, че пасажерите, на които се налага да чакат по-дълго на летището, ще могат съвсем спокойно да удължат часовете на почивката си или пък да я започнат по-отрано като заменят скучната седалка в някоя от летищните зали с чудесния й плажен вариант или пък се позабавляват на голф игрището в близост.

Проектът определено доста се отдалечава от традиционната представа на хората за летище, в което хората са като заточени на един терминал, на който им се струва, че ще останат завинаги в чакане. Новите тенденции разчупват чакането и го правят много по-интересно въвеждайки опции като галерии, кино зали и както виждаме от амбициите в Барселона – хващане на малко тен.

Според Марибел Пардо, търговски мениджър на летище Ел Прат, голф игрището и и плажният курорт са наистина най-доброто, което управата може да направи със земите, притежавани от самото летище. По този начин пътниците ще имат възможността да се забавляват по съвсем нов начин и да не смятат преживяването по летищата за нещо ужасно.

Пардо допълва, че както игрището, така и плажът няма да бъдат отворени само за пристигащи и заминаващи, но и за хората, които имат свързващи полети и на които се налага да прекарат няколко часа на летището.

Контакти на Летище Барселона

Ето някои полезни контакти за Летище Барселона:

Официален уебсайт: https://www.aena.es/en/barcelona-airport/index.html
Телефон на информационен център: +34 913 21 10 00
Електронна поща: bcninformacion@aena.es
Адрес на летището: El Prat de Llobregat, 08820 Barcelona, Испания
Можете да се свържете с информационния център на летището или да изпратите имейл, ако имате въпроси или нужда от помощ. Официалният уебсайт на летището също може да ви предостави полезна информация за полети, услуги на летището, настаняване и други.

Транспорт от летище барселона до центъра

Има няколко опции за транспорт от летище Барселона до центъра на града:

Транспорт от летище барселона до центъра
Транспорт от летище барселона до центъра

 

Метро

Летищният терминал има метростанция, която предлага връзки с градската мрежа. Линия 9 (L9 Sud) ви свързва с градската мрежа на метрото, която може да ви доведе до различни точки в града. Пътуването от летището до центъра на града отнема около 30 минути.

Автобус

От летището курсират различни автобусни линии, като най-известната е Aerobus. Това е специална автобусна линия, която свързва летището с центъра на града и има две маршрутни линии – A1 и A2. Пътуването с Aerobus отнема около 35 минути.

Такси

Можете да вземете такси от летището до центъра на града, но това ще бъде по-скъпо от другите опции за транспорт. Времето за пътуване може да варира в зависимост от трафика, но обикновено отнема около 20-25 минути.

Преносима услуга

Също така можете да резервирате преносима услуга или шофьор, който да ви отведе от летището до хотела или друго място в града. Това ще струва повече от обществените превозни средства, но ще бъде по-удобно, особено ако пътувате с големи багажи.

летище Ел Прат в Барселона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!