{{locale("BACK")}}
{{passString}}
{{type.count}}
{{locale(type.text)}}
{{locale(type.desc)}}
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("AT_ANY_TIME")}}
{{locale("IN_THE_MORNING")}} [00:01-10:00]
{{locale("IN_THE_AFTERNOON")}} [10:01-16:00]
{{locale("IN_THE_EVENING")}} [16:01-23:59]
{{locale("REMOVE_LEG")}}
{{locale("FORM_CLASS_ANY")}}
{{locale("FORM_CLASS_E")}}
{{locale("FORM_CLASS_W")}}
{{locale("FORM_CLASS_B")}}
{{locale("FORM_CLASS_F")}}
{{locale("FORM_CLASS_P")}}
{{allAirCompanies}}
{{locale("BY_EXACT_DATE")}}
±1 {{locale("DAY")}}
±2 {{locale("DAYS")}}
±3 {{locale("DAYS")}}
{{locale("CLEAR_ALL")}}
Меню Затваряне

Евтини полети Turkish Airlines

Турските въздушни линии, съкратено THY, обхващат почти целия свят : 155 летища на 4 континента (Европа, Азия, Африка и Америка). Превозвачът извършва редовни полети до 140 града извън Турция и до 30 града в самата Турция. Главната база на авиокомпанията е летището в Истамбул. През последната година авиокомпанията е превозила повече от 22 милиона пасажери. В авиокомпанията Turkish Airlines работят около 12 хиляди души.

Евтини полети Turkish Airlines
Евтини полети Turkish Airlines

Евтини полети от Turkish Airlines

Авиолиниите са възникнали през 1933 година, когато е създаден специален отдел към Министерството на Отбраната. Първите самолети от авиофлотата на новата компания са можели да превозват най-много до 10 души наведнъж, а първия полет извън Турция по маршрута Анкара – Истамбул – Атина е бил проведен през 1947 година. От този момент са въвеждани постоянно нови връзки, а през 2008 година авиокомпанията се присъединява към алианса Star Alliance.

Авиофлотата на Turkish Airlines
Общо авиофлотата на Turkish Airlines се състои от повече от 130 самолета, включително машините извършващи карго превози. За превоза на пътници се използват Еърбъси и Боинги : A340, A330, A321, A320, A319 и B777, B737-800 и B737-400. Машините на Turkish Airlines се отличават от останалите самолети по червената опашка с фирменото лого и надписа “Turkish” отпред, намиращ се над нивото на прозорците.

На борда на Turkish Airlines

Самолетите на Turkish Airlines превозват пътниците в три класи: първа, бизнес и икономична. Пътниците в бизнес класата използват специална чакалня оборудвана с всички необходими в бизнеса електронични съоръжения, а допълнително могат да вземат със себе си по-тежък багаж и първи да заемат места на борда на самолета. По време на полета бизнес – пътникът ще получи минимум един обяд, топъл или студен в зависимост от времето на деня, както и напитки. Пътникът от първа класа освен всички удобства предлагани от бизнес – класата, има осигурени възможности да си отдъхне (напитка за добре дошъл и топъл пешкир за релаксиране), разширено меню с аламинути, удобни кресла, които могат да се заменят в легла и пакет от развлечения върху индивидуален монитор. Двете ексклузивни класи включват порцеланови сервизи, много място за краката и цяла маса допълнителни удобства. В икономичната класа менюто не е чак толкова изискано и храната е сервирана върху пластмасова табла в оригинални опаковки, но в повечето от самолетите можем да използваме богатата оферта за интерактивно развлечение, а именно голямо количество музикални канали и списъка с най-новите филми.

Самолетни билети – Докъде лети Turkish Airlines

Списъкът на страните, до които лети авиофлотата на Turkish Airlines, е импозантен. Чрез авиокомпанията ще стигнем до 4 континента с директен полет или с прекачване в един от европейските градове. В самата Турция имаме на разположение 30 града, в които има летища. Извън Турция имаме богат избор. В Африка: Алжир, Камерун, Египет, РЮА, Либия, Етиопия, Сенегал, Нигерия, Мароко, Судан и Тунис. В Северна Америка два града в САЩ – Чикаго и Ню Йорк. В Азия всички страни от Близкия Изток, както и Тайланд, Южна Корея, Япония, Китай и Индия. В Европа имаме на разположение поне по един град във всяка страна, включително и Варшава в Полша, както и допълнително други популярни градове в Италия, Германия, Франция, Грузия, Русия, Испания, Украйна, Великобритания и Швейцария.

Евтини полети Turkish Airlines

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Обадете се!